עו"ד שי קורנבלו מסביר: "נתקלתי בלא מעט הורים אשר מודעים לקיומו של ביטוח תאונות בבית הספר, אך מה שהם אינם יודעים הוא כי הביטוח קיים ותקף לא רק במסגרת פעילות של גן או בית הספר, אלא בכל מקום ובכל זמן ולמעשה 24 שעות ביממה" הביטוח מכסה תאונות שנגרמות בבית הספר, אך גם כל תאונה שנגרמת במסגרת פרטית או מאורגנת, בבית, ברחוב, לאורך כל השנה גם בזמן חופשה, בכל פעילות או אירוע כגון: בפעילות פנאי, בילוי, ספורט או כל אירוע תאונתי, בכל שעה משעות היממה ובכל מקום בעולם, למשל- תאונה שאירעה במהלך טיול משפחתי בחו"ל".
על פי חוק לימוד חובה, מוטלת על רשות החינוך המקומית העירונית לערוך ביטוח תאונות אישיות לכלל התלמידים והילדים מגילאי גן עד גיל 18 הנמצאים בתחום שיפוטה. הביטוח נעשה בחברות ביטוח והפרמיה נגבית מההורים בתחילת כל שנת לימודים במסגרת תשלומי חובה, על ידי הרשות המקומית, כחלק מסל התשלומים לבית הספר.
הערה: גם במידה וההורים אינם משלמים את הביטוח, ילדם עדיין מכוסה שכן, תשלומי הביטוח מוטלים על הרשות המקומית.
ההורים משלמים עבור הביטוח, בעקיפין בדרך כלל שלא בידיעתם, במסגרת אגרת לימוד שגובה מהם הרשות המקומית, לכן, פעמים רבות, ההורים לא מודעים לזכויות ילדיהם שנפגעו מחוץ לבית הספר לקבלת פיצויים ואז לא תובעים ולא מקבלים את שמגיע להם כחוק. התוצאה היא שהכסף נותר בקופתה של חברת הביטוח במקום שישולם להורים.
גם הורה מלווה- גם הורים של תלמידים זכאים לפיצוי במסגרת אותו כיסוי ביטוחי, אם הם עצמם נפגעו כשהשתתפו בפעילות המוסד החינוכי שבו לומד התלמיד המבוטח. למשל, הורה שנפגע בזמן שליווה טיול, או הורה שנפגע במהלך פעילות בית ספרית. הפיצוי דומה לפיצוי שלו זכאי תלמיד הנפגע.
הכיסוי הביטוחי חל על כל אירוע תאונתי אקראי בלתי מכוון ובלתי צפוי, בכל פעילות שהיא- פעילות פנאי, נופש, יצירה, ספורט או בילוי מכל סוג שהם ללא יוצא מן הכלל. וגם כתוצאה מהשתוללות במעשה קונדס או אלימות. גם כל מעשה או מחדל כתוצאה מחוסר זהירות של הילד, או של ההורים או מעשה או מחדל של גורם אחר. במקרים מסוימים תהיה גם תביעה נזיקית נגד צד שלישי הגורם האחראי לנזק באם יש כזה. עו"ד קורנבלו מסביר שהפיצוי על פגיעה אינו מותנה בקיומו של "אשם" כלשהו או התרשלות. די בעצם קרות התאונה והנזק, כדי להביא לידי קבלת התשלום, בהתאם לנזק שנגרם, גם אם הילד עצמו או הוריו גרמו לנזק שלא במתכוון.
עו"ד קורנבלו מסביר כי לא רצוי לתבוע את חברת הביטוח לבד אלא עדיף ואף רצוי להיעזר בעו"ד שזהו תחום עיסוקו.
לאחר הפנייה לעו"ד מומלץ לאסוף את כל החומר הרפואי, לתעד את פרטי האירוע , לאסוף עדים, לצלם תמונות ולאסוף כל דבר שיוכל לעזור למצות את הזכויות המגיעות לנפגע.
נתקלתם בבעיה? אנחנו פה כדי לסייע לכם באופן מקצועי ויעיל.